Συνεργασία της HCN και της Grid Telecom στη Θεσσαλονίκη

BLOG

Συνεργασία της HCN και της Grid Telecom στη Θεσσαλονίκη

30 | 07 | 21

Η HCN και η GRID TELECOM ανακοινώνουν την διασύνδεση των οπτικών τους δικτύων. Το οπτικό καλωδιακό σύστημα της Grid Telecom είναι εγκατεστημένο κατά μήκος των πυλώνων υψηλής τάσης της μητρικής εταιρείας ΑΔΜΗΕ, εξασφαλίζοντας πολύ υψηλό επίπεδο

διαθεσιμότητας υπηρεσιών. Επιπλέον, πρόκειται να επεκταθεί η συνεργασία των Grid Telecom-HCN στην Πανελλαδική παροχή υψηλής ταχύτητας χωρητικοτήτων μέσω ενός “state of the art” DWDM δικτύου σε συνδυασμό με SLA υψηλής διαθεσιμότητας.

Η “HCN” (Ελληνικά Δίκτυα Καλωδίων) ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2012, όπου και ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, με τους πρώτους της συνδρομητές να συνδέονται στον Δήμο της Καλαμαριάς.

Έκτοτε το δίκτυο της HCN αναπτύσσεται καθημερινά σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Η HCN συνεχίζει να επενδύει και να αναπτύσσεται σε νέες πόλεις, όπως την δεδομένη στιγμή στην πόλη της Κατερίνης, με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης σε Βέροια, Τρίκαλα, Λάρισα, Κοζάνη και Αθήνα. Στόχος είναι η σταδιακή ανάπτυξη του δικτύου σε όλη την Ελλάδα.

Share: